Synd på EM

Jag föstrår inte hela den här efterhysterin som automatiskt kommer av en föslust för sverige. Om man förlorar en match så måste man tränga in i minsta lilla sak som kan ha påverkat till det negetiva. Så här ser jag på saken: Sveriga spelade sämre än det andra laget, nästan en underdrift i det här fallet, vilket ledde till att vi förlorade. 'Nuff said.

Nästa video är en hyllning till min mesta Sverigesuporter Anton Hemgren.


FRA

FRA historien gör stort rabalder. Bloggsfären är eniga om att FRA-lagen är helt åt helvete, jag har följt några men måste erkänna att jag inte är så insatt. Första gången jag hörde om lagen var när jag läste igenom DN på ett tåg på väg från ånge. Två tankar har jag börjat tänka på, mycket på grund utav att jag läser Magnus Betners blogg.
Hur fan kan man kalla sig liberal politiker om man röstar för ett individkränkande lagförslag som är på gränsen till att bryta mot grundlagen?
Vart har politikerna sin lojalitet? Att gå emot sin egen övertygelse för att följa partiets linje tyder ju att man tänker mer på sin plånbok än att visa sin lojalitet mot väljarna.

Jag tror att vid nästa personval så kommer huvuden att rulla. Personröstarna kommer visa sitt missnöje över hur man tar till vara på förtroendet som det svenska folket har gett dom.

För lite skön FRA-kritik från nån som inte alls påstår sig vara nån expert på partipolitik besök gärna http://magnusbetner.com/

Ameeerica! #2

Här kommer andra inlägget i serien om frihetens nation. Så här skriver Helena Sandklef i sin blogg i söndags:

"Skolan skall alltås INTE informera om andra sätt att skydda sig mot sexuellt överförbara sjukdomar eller en oönskad graviditet.
Human Rights Watch har kritiserat "abstinence-only" programmet och i Texas har man gått så långt som att genom reklamkampanjer berätta att kondomer inte fungerar och att föräldrarna som uppmanar sina barn att använda dessa utsätter barnets hälsa för risk! Lärare får inte säga "ha inte sex, men om ni måste ha det så använd kondom" för det anses uppviglande. "Ha inte sex, det är en order" är tydligen mer i linje med denna diktatoriska skolplan. Bushadministrationen har dessutom ökat anslagen för denna läroplan med 3000 procent."

MUTO

Jag har ju pratat om att jag ska börja blogga igen. Idag har jag inga spännande tankar om livet. Jag sitter på jobbet och surfar, första arbetsdagen gick ganska bra. Jag har fått tag i en dator och en mobiltelefon med tillhörande abonnemang, dock har jag inte börjat göra så mycket nytta än. Men det hinns.

Eftersom jag inte har några interesanta tankar att bjuda på idag så bjuder jag istället på det här, en helt underbar bit konst. Länken fick jag tag på från en fotograf i seattle,
www.chasejarvis.com, kolla även upp hans arbeten dom känns väldigt up to date. Peace!


MUTO a wall-painted animation by BLU from blu on Vimeo.

Up to date.

Jag sitter på tåget från ånge, tre timmar senare än vad hade planerat. Jag och Amanda har varit i stugan för lite relax och mys över helgen när jag står vid tåget och ska ta avsked kommer jag på att jag givetvis har glömt den datorväska som innehåller min nya laptop. Det var bara att vända och ta ett senare tåg. Det gick bra i alla fall, Amanda fick lite stressigt till jobbigt men annars så.

Jag tänkte att jag ska börja blogga igen, jag vet inte hur länge det kommer hålla i sig, det märker vi väl. Jag kommer nog vara sparsam med bilder på bloggen, i alla fall tills blogg.se skaffar fram ett någorlunda fungerande system för uppladdning av fler bilder samtidigt.

Imorgon kl halv åtta så börjar jag på jobbet som jag spendera hela sommaren på. Jag ska, precis som förra sommaren, jobba på telias driftstöd som driftsingenjör. Det innebär att jag kommer sitta i ett rymdstationsliknande kontorslandskap med tre datorskärmar och två datorer. Skillnaden från förra året är att i år så ska jag jobba som vikarie och avlösa en anställd, det betyder mer ansvar för min del, spännande. Förra året satt jag mest och arbetade med arkivering och lättare suport och statistik, nu ska jag sitta som fungerande driftingenjör och prata med tekniker.

Vad jag mer ska göra i sommar vet jag inte riktigt. Man har ju som tagit studenten och borde väl vara glad att “slippa skiten”, är inte jag. Jag kommer sakna mitt program och mina lärare, det var ju tryggt och roligt där. Vart annars får jag spela lead-gitarr inför 6000 pers under en vecka? Ja, ja. Vi lär väl höras med i sommar om jag kommer ihåg att blogga vidare.

Tjing!

PS. Nu vet jag en som sitter och studsar hemma i datorstolen, hon heter nått som börjar på k och slutar på otten.
DS.